Skip to main content

Den danske isenkram- og boligdesignvirksomhed F&H Group A/S med hovedsæde i Viborg har igen været på indkøb. Sidste år købte F&H det gamle, danske brand Rosti fra hollandske Mepal BV, og nu har man købt Sveriges ældste aktieselskab AB Gense fra norske K. A. Rasmussen.

Gense har siden 1856 produceret primært bestik i meget høj kvalitet og er dermed Sveriges ældste, aktive aktieselskab med ’Aktiebolags nr. 4’. Med optimal fokus på kvalitet, design og funktion er Gense Skandinaviens største producent af bestik – og leverandør til det Kongelige Svenske Hof.

’Med købet af AB Gense følger vi vores strategi om at eje flest mulige af de brands, vi forhandler, og Gense er et rigtig fint supplement til vores portefølje,’ siger CEO i F&H Group, Knud Lomborg. ’Gense distribueres allerede i dag af vores selskab Thuesen Jensen AS, og det fortsætter naturligvis uændret, da der her er stor indsigt og viden i markedet for bestik’.

Gense har et meget bredt sortiment af primært bestik, og de fleste kender sikkert det klassiske grillbestik Old Farmer, men Gense står også bag eksklusive sølvserier som Chippendale, Olga og Rosenholm. Det er bl.a. et samarbejde gennem mere end hundrede år med en lang række store designere, der har skabt Genses succes. Senest har den svenske prins Carl Philip Bernadotte designet den meget stilrene og moderne CPB bestikserie for Gense.

’Hans kongelige Højhed Prins Carl Philip er grandnevø til Sigvard Bernadotte, der står bag designet af Margrethe-skålen,’ siger Knud Lomborg, ’så vi er naturligvis stolte af på den måde nu at kunne præsentere endnu et Bernadotte-design.’

F&H Group overtager AB Gense med virkning fra 1. juli 2020. Thuesen Jensen har allerede i en periode forhandlet Gense, og derfor vil man også på Thuesen Jensens stand på Formland i Herning til august kunne se Genses flotte sortiment.

Yderligere information: CEO Knud Lomborg, +45 8928 1300, kl@fh-as.dk

F&H Group ejer/forhandler Södahl, Zone Denmark, Rosti, KitchenAid, BITZ, Alfi, Lyngby Glas, Pillivuyt, Gense, Morsø, Blomsterbergs, Luigi Bormioli, HOLM, Villa Collection, Bamix, Peugeot, Leifheit og mange, mange flere.