Skip to main content

Stor vækst i et turbulent år

2020-regnskabet fra F&H Group A/S markerer en milepæl i koncernens historie, da omsætningen for første gang passerede en milliard kroner. Trods et år hvor corona-pandemien satte det meste af dagsordenen for de fleste, vækstede F&H med mere end 22 %, og nåede en omsætning på 1,2 milliarder kroner og mere end tredoblede indtjeningen.

I starten af 2020 valgte Thuesen Jensen familien at afhænde deres sidste aktier, og det satte gang i en stribe interne optimeringer i bl.a. Logistik, HR, Finans og Marketing for F&H Group.

Da Danmark – og dermed også de mange butikker, der forhandler produkter fra F&H – få dage efter reelt blev nedlukket, var man hos ledelsen i F&H Group, sideløbende med de nye arbejdsprocesser, nødt til at tænke i helt nye muligheder. Et fokusområde blev salg uden for Skandinavien, og en række nye værktøjer som onlinemøder og digitalt showroom, har været med til at bære fremgangen i 2020.

’Det har været imponerende at opleve hvor omstillingsparate både kunder, leverandører og medarbejdere har været”, siger CEO Knud Lomborg –’for et år siden så vi ind i et 2020 med arbejdsgange og rutiner som tidligere, men Covid-19 har for alvor skabt ændringer’. ’Så sent som i 2019 var vores salg uden for Skandinavien båret af de store messer i Europa og USA, men i dag foregår meget af salget udelukkende via onlinepræsentationer.’

Det er dog ikke kun i leddet mellem F&H og butikkerne, at onlinehandlen er steget. Også butikskædernes onlinesalg til forbrugerne fra deres egne webshops er steget markant i 2020, og har været med til at løfte det generelle salg for F&H Group i 2020.

’Vi ser det som en tendens, der også fremover vil ændre vores måde at handle på – både i forhold til vores kunder, og i forhold til forbrugerne’ fortsætte Knud Lomborg –’og det er en dagsorden, som vi er fuldt ud gearet til at være en del af’. ’Ambitionen er derfor, at vi i 2021 fastholder omsætningen, men corona, og forbrugernes købsmønstre efter restriktionerne, er umulige helt at forudsige’, slutter Knud Lomborg.

Året bød også på en etablering af F&H GmbH i Tyskland, og hvor der lige nu også bliver indrettet kontor og showroom i et af de attraktive områder i centrum af Berlin. I 2020 foretog F&H Group også endnu et opkøb, da et af Sveriges meget kendte brands Gense A/S blev opkøbt. Gense har siden 1856 produceret primært bestik i meget høj kvalitet, og er også leverandør til Det Kongelige Svenske Hof.

F&H Group A/S

Fakta/tal (i mio. DKK):2019
Omsætning991
EBITDA18
Egenkapital130
Antal ansatte334

 

Fakta/tal (i mio. DKK):2020
Omsætning1.210
EBITDA67
Egenkapital157
Antal ansatte344

 

Kontakt for yderligere oplysninger:
Koncernchef og CEO Knud Lomborg, telefon 8928 1300, kl@fh-as.dk