Skip to main content

 

F&H Group har pladsmangel – både i administration og showroom, men især på lagerkapacitet, og benytter sig derfor i øjeblikket af seks forskellige lokationer rundt i Viborg Kommune for at kunne rumme og håndtere de mange isenkramvarer. Derfor er der et stort ønske og behov for at samle det hele i ét stort, nyt lager.

 

”Vi har været i en lang og imødekommende proces med Viborg Kommune siden marts 2021 for at finde en mindst 150.000 m2 stor grund til først at bygge nyt lager og efterfølgende ny administration samt showroom”, fortæller CEO i F&H Group, Knud Lomborg.

”De mange lagre giver os store omkostninger ved at flytte varer mellem lagrene, og vi modtager også årligt mere end 1.800 store lastbilcontainere primært fra Aarhus Havn. Derfor har vi behov for at have alt samlet, og ikke mindst en virkelig god infrastruktur” fortsætter Knud Lomborg. ”Vi er – og har altid været – glade for at drive vores virksomhed i Viborg, og ville gerne have bygget sydøst for Viborg by, på en grund tættere ved motorvejsnettet og Aarhus Havn. ”

”Det har dog desværre ikke været muligt at finde den helt rigtige konstruktion, og også usikkerheden om placeringen af en kommende motorvej, og hvornår den er færdig, har været medvirkende til, at vi nu har købt en grund i Pårup i Ikast-Brande Kommune lige op ad Herningmotorvejen” slutter Knud Lomborg.

Borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, ærgrer sig over, at F&H har valgt at bygge udenfor Viborg Kommune. ”Jeg synes, vi har haft en god dialog med F&H, og begge parter har gjort en stor indsats for at få enderne til at mødes. Desværre har det ikke været nok, og det er jeg ærgerlig over, for vi ville selvfølgelig gerne have beholdt virksomheden i Viborg Kommune mange år frem. Til gengæld glæder jeg mig over, at F&H’s nye byggeri bliver placeret tæt på Viborg Kommune, så medarbejderne kan blive boende i Viborg,” siger Ulrik Wilbek og fortsætter, ”Samtidig sætter F&H’s valg også en tyk streg under vigtigheden af, at vi hurtigst muligt får etableret motorvej til Viborg og forbedret vejen til Aarhus.

Det er en af Viborgs store virksomheder, der nu planlægger at forlade byen. F&H Group startede i 1945 som Vinther & Larsen, og havde efterfølgende i en lang årrække navnet Fusager & Høgh, og i dag altså blot F&H. Koncernen har sit hovedsæde på Gl. Skivevej og har desuden selskaber i både Kina, Norge, Sverige og Tyskland. Koncernen omsatte i 2021 for mere end 1,3 mia. kroner på en lang række kendte brands inden for isenkram og boliginteriør. Der er i alt ca. 425 ansatte, hvoraf godt 200 er tilknyttet Viborg.

Det nye 30.000 m2 store lager ventes at blive taget i brug i løbet af 2025, og administrationen ventes at følge efter i 2028.

Evt. yderligere oplysninger:

F&H Group A/S
CEO Knud Lomborg
8928 1300