Skip to main content

F&H Group A/S har købt brandet Hoptimist®, som dermed føjes til rækken af egenejede brands. Den nu tidligere CEO og partner i Hoptimist, Poul Christoffersen, følger med brandet og ansættes som Brand og Purchasing Manager i F&H Group i Viborg.

Hoptimist begyndte sin rejse i Danmark helt tilbage i slutningen af 60’erne, da den danske møbelsnedker Hans Gustav Ehrenreich tegnede Hoptimist ud fra en grundlæggende ide om en cirkel og en ellipse. En altid glad Hoptimist spreder glæde og smil, og ret hurtigt blev den lille, glade figur med de herlige ansigtsudtryk allemandseje og er i dag en del af dansk designhistorie.

Hoptimist blev relanceret i 2009 af erhvervsmanden Claus Hommelhoff i samarbejde med Bo og Lotte Steffensen. Siden da er der kommet en lang række varianter til med dyrehoveder, smiley og klaphatte – og også mere eksklusive versioner i træ. Og det er naturligvis stadig Ehrenreichs idé, der ligger til grund for både klassikerne og den nye generation af Hoptimist.

”For os er det det helt rigtige tidspunkt at lade Hoptimist hoppe videre” siger Claus Hommelhoff, ”- i mere end 10 år har Hoptimist år for år udviklet sig til at være et stærkere dansk brand, og vi er sikre på, at rejsen vil fortsætte hos F&H Group og med Poul Christoffersen til at sikre brandets DNA. F&H Group er det helt rette match til at videreudvikle brandet i Ehrenreichs ånd, og F&H har samtidig de nødvendige kompetencer og ressourcer til at fortsætte væksten og udbrede de glade Hoptimister ude i verden.”

”Hos F&H er vi stolte over at få endnu et egenejet brand med en så markant, skandinavisk identitet”, fortæller CEO i F&H Knud Lomborg. ”Som en del af vores strategi, vil vi gerne have ejerskab over brands, der også er stærke udenfor Skandinavien, og der passer Hoptimist perfekt i vores portefølje, da mere end halvdelen af omsætningen er på eksportmarkederne.”

Hoptimist har positioneret sig som en ægte klassiker, og i dag er der tusinde af de små glade figurer, der hopper af glæde i mere end 20 forskellige lande.

Overdragelsen fra Claus Hommelhoff/CBH til F&H Group gennemføres 15. november 2021.

Kontakt for evt. yderligere oplysninger:
Koncernchef og CEO F&H Group A/S Knud Lomborg, telefon 8928 1300, kl@fh-as.dk